Gk and current affairs question answer 08 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current affairs Question & Answer 08 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 08 Mar 2019


GK and Current affairs Question & Answer 08 March 2019

Q1. The word “ SWIFT” are related with following option?

1. Bank

2. Defence

3. Foreign Policy

4. Trading

Answer:1

Q2. Which of the following are not related with Exercise Al Nagah III?

1. Oman
2. India
3. Israel
4. Non
Answer:3
Q3. The correct option which related with “Form 26” is that?

1. Election Commission
2. Human Rights Commission
3. SC & ST Commission
4. National Women Commission
Answer:1
Q4. Which of the following details comes under the “ Form 26” released
by Election Commission?

1. Liabilities
2. Educational qualifications
3. Criminal antecedents
4. All
Answer:4
Q5. According to the Greenpeace which of the following are most
polluted city in the world in 2018?

1. Faisalabad
2. Dhaka
3. Kabul
4. Gurugram
Answer:4

Q6. Recently launched “ Youth Scientist Programme” are related with?
1. University Students
2. School Students
3. Only 1
4. Both 1 & 2
Answer:2
Q7. Which of the following four time Oscar winner has been dead?

1. Andre Previn
2. Albert
3. Andrea Levy
4. Luke Perry
Answer:1
Q8. “ Nutan Disha” project has recently launched in?

1. Meghalaya
2. Tripura
3. Manipur
4. Assam
Answer:2
Q9. Who has recently appointed as the executive chairman of NALSA?

1. Indu Malhotra
2. A.K Sikri
3. S.A Bobde
4. Tarun Gogoi
Answer:3
Q10. In which category the Nobel Prize will be awarded twice in this
year?

1. Medical
2. Physics
3. Literature
4. Peace
Answer:3