Gk and current affairs question answer 1 july 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 1 July 2019

By Sandeep Nagyaan · 01 Jul 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 1 July 2019

Q1. Which of the following cricketer who become fastest to reach 20000 international runs?

1. A.B Divilliars

2. Hasin Amla

3. Virat Kohali

4. Rohit Sharma

Answer: 3

Q2. Recently the Ministry of Shipping has signed a MoU with ............ for

Centre for Inland and Coastal Maritime Technology?
1. IIT Delhi
2. IIT Kharagpur
3. IIT Roorkee
4. IIT Mumbai
Answer: 2
Q3. The Statue of Maharaja Ranjeet Singh has unveiled in following place?
1
. Delhi
2. Karachi
3. Punjab
4. Lahore
Answer: 4
Q4. Which of the following is related with EQUIP Five years vision plan ?

1. Ministry of Health and Family Welfare
2. Ministry of Human Resources and Development
3. Ministry of Rural Development
4. Ministry of Jal Shakti
Answer: 2
Q5. According to Mercer Cost of Living survey which of the following Indian
city are most expensive in Asia?

1. Delhi
2. Mumbai

3. Pune
4. Bangalore
Answer: 2
Q6. India has recently signed $400 Million loan agreement with .............. to
eliminate TB
.
1. IMF
2. World Bank
3. WHO
4. None of these
Answer: 2
Q7. Which of the following Indian city has recently exchanged LoI with Kobe
for Sister City Partnership?

1. Banaras
2. Prayag raj
3. Ahmedabad
4. Lucknow
Answer:3
Q8. Which of the following has won Best Port of the Year- Containerised
award?

1. JNVP
2. Vishakhapatnam Port
3. Paradeep Port
4. Haldia Port
Answer: 1
Q9. Who has won Miss Universe Australia award?

1. Marijaana Redmanovig
2. Bela Qasimba
3. Priya Serao
4. Kathin Estin
Answer: 3
Q10. International Tropical Day is celebrated?

1. 27 June
2. 28 June
3. 29 June
4. 30 June
Answer: 3