Gk and current affairs question answer 10 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 10 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 10 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 10 March 2019

Q1. The International Women Day is also celebrate on ?

1. 5 March

2. 6 March

3. 7 March

4. 8 March

Answer:4

Q2. National woman’s day and was acknowledged by the U.S. on

February 28?
1. 1907
2. 1908
3. 1909
4. 1910
Answer:3
Q3. Prime Minister Narendra Modi recently released the Dictionary of
Martyrs of India’s?

1. Freedom Struggle
2. Ideal Leaders
3. Famous Revolts
4. Non
Answer:1
Q4. Which of the following are not the classification of Hydro Projects
based on Installed Capacity?

1. Micro: upto 100 KW.
2. Mini: 101KW to 2 MW.
3. Small: 5 MW to 25 MW.
4. Mega: Hydro projects with installed capacity >= 500 MW.
Answer:3
Q5. The headquarter of International Finance Corporation (IFC) located
at?

1. Washington DC
2. Brussels
3. Geneva

4. Paris
Answer: 1
Q6. The International Finance Corporation (IFC) was firstly established
in?

1. 1946
2. 1956
3. 1966
4. 1976
Answer:2
Q7. To boost sugar mills’ ethanol-production capacity Union
Government has approved........... Crore in incentives?

1. 3500 Crore
2. 3550 Crore
3. 3355 Crore
4. 3350 Crore
Answer:3
Q8. Which of the following is not the benefits of ethanol blending in
petrol?

1. Increase Trading
2. Reducing Crude Dependency
3. Lesser pollution
4. Support to Agriculture sector
Answer:1
Q9. The Buxar Thermal Power Project is located at?

1. Jharkhand
2. Madhya Pradesh
3. Chhattisgarh
4. Bihar
Answer:4
Q10. Which of the following has launched ‘Bolo’ app?

1. Windows
2. Facebook
3. Google

4. Twitter
Answer:3