Gk and current affairs question answer 10 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 10 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 10 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 10 May 2019

Q1. The Ministry of Home Affairs announced to end................ of Indian-origin people?

1. Red Lists

2. Black Lists

3. Red & Black Lists

4. Neither 1 &2

Answer:2

Q2. Which agency are related with “ Double Asteroid Redirection Test”?
1. NASA
2. ISRO
3. JAXA
4. Roscomoss
Answer:1
Q3. Mission “Didymos” will be launch by the?

1. Tesla
2. Space X
3. ESE
4. ISRO
Answer:2
Q4. Which of the following Ocean are related with El Nino?

1. Indian Ocean
2. Atlantic Ocean
3. Arctic Ocean
4. Pacific Ocean
Answer:4
Q5. The 14 th conference of Basel Convention (COP-14) is being held in?

1. Geneva (Switzerland)
2. Paris (France)
3. Washington (USA)
4. New Delhi (India)

Answer:1
Q6. The members of COP-14 is?

1. 192
2. 176
3. 197
4. 187
Answer:4
Q7. WHO’s target to eliminate industrial trans fat from the global food supply
by?

1. 2021
2. 2022
3. 2023
4. 2024
Answer:3
Q8. The CITES has listed Grizzled Giant Squirrel in following category?

1. Vulnerable
2. Endangered
3. Extinct
4. Threatened
Answer:4
Q9. Chinnar Wildlife sanctuary are located at?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Karnataka
4. Odisha
Answer:2
Q10. Project Tiger was firstly started in?

1. May 1985
2. April 1973
3. September 1972
4. June 1974

Answer:2