Gk and current affairs question answer 11 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 11 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 11 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 11 April 2019

Q1. A mobile application had launched for families of CRPF personnel killed in the line of duty?

1. Bharat Ke Veer

2. Veer Kul

3. Veer Parivar

4. Veerta

Answer:3

Q2. Which of the following are related with 12th edition of ‘Bold

Kurukshetra 2019’?
1. India-Indonesia
2. India-Singapore
3. India-Portuguese
4. India-Brazil
Answer:2
Q3. Which of the following Artillery Gun has introduce in Indian army on
10 April?

1. Dhanush
2. Baan
3. Trishul
4. Durga
Answer:1
Q4. Who is selected as a coach for Man Hockey India Team?

1. Harendra Singh
2. Manjeet singh
3. Graham Reld
4. Sjoerd Marijne
Answer:3
Q5. The former Nobel Prize winner Sydney Brenner was related with
following option?

1. Literature
2. Medical
3. Mathematics

4. Architecture
Answer:2.
Q6. African Lion 2019 joint military exercise is related with following
option?

1. US- Morocco
2. India – Sudan
3. India- Morocco
4. US- Sudan
Answer:1
Q7. Which of the following are first city to implement 24×7 pollution
charge zone?

1. New Delhi
2. London
3. Beijing
4. Tokyo
Answer:2
Q8. USA has recently declared ......... force as foreign terrorist
organization?

1. Taliban
2. Iraq
3. Iran
4. Venezuela
Answer:3
Q9. The World Bank has expected the Indian GDP will grow at...... In
2019-20?

1. 7%
2. 7.2%
3. 7.5%
4. 7.7%
Answer:3
Q10. Which of the following company has won the “Global Slag
Company of the Year” prize?

1. TATA Steel, India

2. SAIL, India
3. JFE Steel, Japan
4. POSCO, Chin
Answer:1