Gk and current affairs question answer 11 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

Gk and Current Affairs Question & Answer 11 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 11 Jun 2019


Gk and Current Affairs Question & Answer 11 June 2019

Q1. Which of the following has adopted National Strategy for Wellbeing 2031?

1. UAE

2. India

3. Britain

4. Indonesia

Answer:1

Q2. National Wellbeing Strategy is based on a national framework level such

as:
1. Individual
2. Society
3. Country
4. All of above
Answer:4
Q3. Mount Sinabung volcano is also located at?

1. Java
2. Sumatra
3. Philippines
4. Chile
Answer:2
Q4. The “Ring of Fire region” are also comes under the following Ocean?

1. Atlantic Ocean
2. Indian Ocean
3. Pacific Ocean
4. Arctic Ocean
Answer:3
Q5. Which of the following is known as the ‘shadow Prime Minister’?

1. Vice Prime Minister
2. Biggest party leader
3. Leader of Opposition
4. Chairman of Lok Sabha

Answer:3
Q6. Which of the following is not a member of G-20 Group?

1. South Africa
2. South Korea
3. Turkey
4. Spain
Answer:4
Q7. Which of the following is on top in State Food Safety Index (SFSI) 2018-19?

1. Chandigarh
2. Raipur
3. Dehradun
4. Lucknow
Answer:1
Q8. Which ministry responsible for to develop State Food Safety Index (SFSI)?

1. Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)
2. Ministry of Health & Family Welfare
3. Only 1
4. Both 1 &2
Answer:4
Q9. Which of the following option is correct in terms of SPICE 2000 guided
bombs?

1. India-Russia
2. India-USA
3. India-Israel
4. India-France
Answer:3
Q10. Which of the following minister is participating in G-20 Group ministerial
summit in Japan?

1. Piyush Goyal
2. Amit Shah
3. Rajnath Singh

4. Thavarchand Gahlot
Answer:1