Gk and current affairs question answer 12 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 12 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 12 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 12 February 2019

Q1. Prime Minister Narendra Modi recently laid the foundation stone of Sela tunnel in?

1. Uttrakhand

2. Arunachal Pradesh

3. Kerala

4. Rajasthan

Answer:2

Q2. This project is being constructed by ..........And would be complete in

three years?
1. NHAI
2. BRO
3. Both with collaboration
4. Non of above
Answer:2
Q3. To ensure the security of the country, PM recently dedicated to the
nation, 1.33 MMT.......... Strategic Petroleum Reserve (SPR) in?

1. Visakhapatnam
2. Mangalore
3. Padur
4. Chandikhole
Answer:1
Q4. The construction of the Strategic Crude Oil Storage facilities is being
managed by?

1. OIDB
2. ONGC
3. ISPRL
4. All
Answer:3
Q5. Cremica Food Park is the first mega food park of Himachal Pradesh,
located at?

1. Chamba
2. Kangra

3. Mandi
4. Una
Answer:4
Q6. India's first Mega Food Park became functional on July 9, 2012 in?

1. Kanpur
2. Satara
3. Chittoor
4. Lucknow
Answer:3
Q7. The Rs 1,000 crore Nirbhaya Fund was announced in Union Budget
.......?

1. 2009
2. 2013
3. 2010
4. 2012
Answer:2
Q8. The Hydrocarbon Exploration and Licensing Policy replacing in
March 2016 by?

1. OALP
2. NDR
3. NELP
4. Non
Answer:3
Q9. The Forest Rights Act (FRA) was firstly passed in?

1. 2005
2. 2007
3. 2003
4. 2006
Answer:4
Q10. What is the main objective of Forest Rights Act (FRA)-2006?

1. Ensure the food security of Society
2. Protect the wildlife
3. Protect the old Forests

4. Ensure the good ecosystem for society
Answer:1