Gk and current affairs question answer 12 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 12 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 12 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 12 March 2019

Q1. India was declared polio-free country in the year?

1. 2010

2. 2011

3. 2013

4. 2014

Answer: 4

Q2. Which of the following are not related with Loan Agreement for

additional financing of $137 Million for the Dam Rehabilitation and
Improvement Project (DRIP)?

1. Uttrakhand
2. Tamil Nadu
3. Kerala
4. Madhya Pradesh
Answer:4
Q3. Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone for the?

1. Kashi Vishvanath Corridor
2. Mathura Corridor
3. Ayodhya Corridor
4. Jagannath Puri Corridor
Answer:1
Q4. India has recently launched third IT corridor in ?

1. Vietnam
2. US
3. Chin
4. Philippines
Answer:3
Q5. The Standards and Labelling Program introduced in ?

1. 2004
2. 2005
3. 2006
4. 2007
Answer:3

Q6. What is the power capacity of Buxar Thermal Power Plant and
Khurja power plant?

1. 1320 MW
2. 1000 MW
3. 1500 MW
4. 1660 MW
Answer:1
Q7. Recently, Rajasthan Government reduced the tenure of Lokayukta
from 8 years to?

1. 3 years
2. 4 years
3. 5 years
4. 6 years
Answer:3
Q8. Which of the following has recently got the GI tag?

1. Marayoor Jaggery
2. Assam tea
3. Silav Khaja
4. Sangali turmeric
Answer:1
Q9. The Geographical Indication (GI) tag was firstly introduced in India
in?

1. 2000
2. 2001
3. 2002
4. 2003
Answer:4
Q10. Which of the following has won the gold medal in GeeBee boxing
tournament in Finland?

1. Kavindra Bisht
2. Shiv Thapa
3. Dinesh Dagar
4. Non

Answer:1