Gk and current affairs question answer 12 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 12 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 12 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 12 May 2019

Q1. Which of the following are related with ‘Global Health Security Strategy’?

1. India

2. Japan

3. US

4. Chin

Answer:3

Q2. The World Migratory Bird Day (WMBD) is also celebrate on?

1. 11 May
2. 12 May
3. 13 May
4. 10 May
Answer:2
Q3. The first World Migratory Bird Day was celebrated in 2006 by?

1. CMS
2. AEWA
3. EFTA
4. All
Answer:4
Q4. New species of reddish-brown pit viper has discovered in?

1. Assam
2. Meghalaya
3. Arunachal Pradesh
4. Uttar Pradesh
Answer:3
Q5. The Apache Guardian attack helicopters made by the following company?

1. Boeing
2. Lockheed Martin
3. Northrop Grumman
4. GE Aviation
Answer:1

Q6. The extremely severe cyclone, Fani, has created four new mouths in?
1. Kanjia lake
2. Chilika lake
3. Anshupa lake
4. Hirakund Dam
Answer:2
Q7. India signs protocol for export of chilli meals to?

1. Japan
2. Chin
3. Singapore
4. Indonesia
Answer:2
Q8. Which airline has recently started “ Zero Waste” commercial flight?

1. Qatar (Qatar)
2. Spicejet (India)
3. British Airways (Britain)
4. Qantas (Australia)
Answer:4
Q9. Which of the following has commemorated 2019 as “ Year of next Kin” ?

1. Indian Army
2. Indian Aviation
3. Indian Airline
4. Indian Banking Sector
Answer:1
Q10. Which of the following country has passed a law to combat fake news?

1. India
2. Australia
3. US
4. Singapore
Answer:4