Gk and current affairs question answer 13 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 13 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 13 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 13 April 2019

Q1. Which of the following have won World Summit on the Information Society (WSIS) awards under the United Nations?

1. Utkarsh Bengal

2. Sabuj Sathi

3. Only 1

4. Both 1 & 2

Answer:4

Q2. The Utkarsh Bengal scheme is basically dedicated to?

1. Health Development
2. Skill Development
3. Income Development
4. Road Development
Answer:2
Q3. Which of the following is related with World Summit on the
Information Society?

1. UNCTAD
2. ITU
3. UNESCO
4. ALL
Answer:4
Q4. Which of the following has become the 1600th station to become a
RailWire Wi-Fi zone?

1. Agaratala
2. Bareilly
3. Dehradun
4. Santa Cruz
Answer:4
Q5. The Main Pillars of the Namami Gange Programme are?

1. River-Surface Cleaning
2. Afforestation
3. Industrial Effluent Monitoring
4. All

Answer:4
Q6. The Indian Official Secrets Act was enacted during the time of Lord
Curzon in?

1. 1904
2. 1905
3. 1908
4. 1909
Answer:1
Q7. The Commerce Ministry has asked the Health Ministry to frame a
law banning manufacture and sale of?

1. Johnson and Johnson
2. E- Cigarettes
3. E- Papers
4. Nestle Products
Answer:2
Q8. The Chairman and Managing Director of the .......... has been
awarded the Freedom of the City of London?

1. GIC
2. LIC
3. NABARD
4. SAIL
Answer:1
Q9. Which of the following equity market has overtaken Japan to be the
world’s third largest in stock market?

1. Chin
2. India
3. Hong Kong
4. Singapore
Answer:3
Q10. The “Bold Kurukshetra 2019” is a Joint Military Exercise between
the following countries?

1. India-Indonesia
2. India-Malaysia

3. India-Philippines
4. India-Singapore
Answer:4