Gk and current affairs question answer 14 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 14 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 14 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 14 March 2019

Q1. Which of the following are related with ‘combat casualty drugs’?

1. DRDO

2. Indian Navy

3. ISRO

4. Non

Answer: 1

Q2. The headquarter of Bhabha Atomic Research Centre (BARC) are

located at?
1. Mumbai
2. Kalpakkam
3. Bangalore
4. New Mangalore
Answer:1
Q3. The Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) are related with?

1. JAXA
2. ESA
3. NASA
4. ISRO
Answer: 3
Q4. Mohammad Shtayyeh has recently elected to the Prime Minister of ?

1. Jamaica
2. Philistines
3. Morocco
4. Philippines
Answer:2
Q5. Which of the following organization was celebrate his established
day on 11 March?

1. BSF
2. CISF
3. CRPF
4. NCRB
Answer:4

Q6. Who is appointed as a Chief Scientist of WHO?
1. Soumya Swaminathan
2. P.V Bharti
3. Padma Laxmi
4. Non
Answer:1
Q7. Which of the following has launched first round of pulse Polio
Programme 2019?

1. Punjab
2. Arunachal Pradesh
3. Mizoram
4. Nagaland
Answer: 4
Q8. Which of the following are the first winner of International Golden
City Gate Tourism Award?

1. France
2. Germany
3. India
4. Australia
Answer:3
Q9. Who is the winner of Pritzker Prize Architecture 2019?

1. Arata Isozaki
2. Balkrishna Doshi
3. Rafael Aranda
4. Philip Johnson
Answer:1
Q10. Which of the following has selected as World oldest women in
Guinness world record?

1. Chin
2. Japan
3. South Korea
4. North Korea
Answer:2