Gk and current affairs question answer 14 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 14 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 14 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 14 May 2019

Q1. MANAV : Human Atlas Initiative is being held by the department of?

1. Culture

2. Financial Services

3. Biotechnology

4. Geomorphology

Answer:3

Q2. National Technology Day is celebrates on?

1. 11 May
2. 12 May
3. 13 May
4. 14 May
Answer:1
Q3. Which of the following is related with “Vacation Benches”?

1. NGT
2. SC
3. CVC
4. EC
Answer:2
Q4. A Vacation Bench of the Supreme Court is a special bench constituted by?

1. Chief Justice of India
2. President
3. CJI with President
4. Parliament
Answer:1
Q5. New species of snake “ Pit Viper” has founded in?

1. Andhra Pradesh
2. Arunachal Pradesh
3. Sikkim
4. Karnataka
Answer:2

Q6. .............. become second country to declare climactic emergency after
Britain?

1. France
2. New Zealand
3. Germany
4. Ireland
Answer:4.
Q7. WTO ministerial meeting of developing countries to take place on May 13-
14 in?

1. New Delhi
2. Capetown
3. Washington
4. New York
Answer:1
Q8. Which of the following has announced to launch Blue Moon Lander?

1. SpaceX
2. Alibaba
3. Amazon
4. Flipkart
Answer:3
Q9. Which of the following Indian has selected for “SDG Advocate” of UN?

1. Amitabh Bachchan
2. Diya Mirza
3. Amir Khan
4. Sonam Kapoor
Answer:2
Q10. Who is the winner of Madrid Open 2019?

1. Rafael Nadal
2. Novak Djokovic
3. Roger Federer
4. Non

Answer:2