Gk and current affairs question answer 15 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 15 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 15 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 15 April 2019

Q1. Which of the following has announced “ Public water agency of the year” by the Global Water Intelligence?

1. Swachh Ganga Mission

2. Nadi Jodo Pariyojana

3. Both 1 and 2

4. Neither 1 and 2

Answer:1

Q2. A new state of art “ Virtual Reality Centre” ( VRC) has started at?

1. Mumbai
2. Vishakhapatnam
3. New Delhi
4. Kochi
Answer:3
Q3. Which institution are related with “Anthos” ?

1. Infosys
2. Reliance
3. TATA
4. Google
Answer:4
Q4. Recently a picture of Black Hole has released named?

1. Powehi
2. Vega
3. M87
4. TRAPPIST-1
Answer:1
Q5. Who us the translator of the book “ Khooni Vaishakhi”?

1. Mahatma Gandhi
2. Nanak Singh
3. Navdeep Suri
4. Non

Answer:2
Q6. The “ Minakshi Sundreshvar” temple are located at?

1. Odisha
2. Kerala
3. Tamil Nadu
4. Karnataka
Answer: 3
Q7. The CMFRI has signed MoU with ........... to save coastal Wetlands?

1. ISRO
2. FRI
3. DRDO
4. MoD
Answer:1
Q8. Which of the following has recently appointed as the finance secretary of
defence?

1. Vipin Aanand
2. Vikram Nath
3. Gargi Kaul
4. S S Mohanty
Answer:3
Q9. Which of the following are not share the boundary with Sudan?

1. Chad
2. Egypt
3. Ethiopia
4. Uganda
Answer:4
Q10. Recently, the two schemes of which state has won world summit on the
information award of UN?

1. West Bengal
2. Jharkhand
3. Bihar

4. Uttar Pradesh
Answer:1