Gk and current affairs question answer 16 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 16 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 16 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 16 March 2019

Q1. Which of the following option are related with First Workshop on India Energy Modelling Forum?

1. NITI Ayog

2. USAID

3. PNNL

4. All

Answer:4

Q2. The West Nile Virus (WNV) is comes under the following Genus?

1. Arenavirus
2. Enterovirus
3. Coronavirus
4. Flavivirus
Answer:4
Q3. Which of the following are the main factor to transmission of the
Virus?

1. Horse
2. Kite
3. Mosquito
4. Honey bee
Answer:3
Q4. Every year the World Consumer Rights Day (WCRD) is celebrates
on?

1. 15 th March
2. 16 th March
3. 17 th March
4. 18 th March
Answer:1
Q5. Which option is correct in terms of Bureau of Energy Efficiency
(BEE) ?

1. Constitutional Body
2. Non Constitutional Body
3. Statutory Body

4. Non Statutory Body
Answer:3
Q6. The Festival of Innovation and Entrepreneurship is being held in?

1. Mumbai
2. Gujrat
3. New Delhi
4. Bangalore
Answer:2
Q7. Which of the following are not related with Festival of Innovation &
Entrepreneurship (FINE)?

1. Rashtrapati Bhavan
2. Department of Science and Technology
3. National Innovation Foundation – India
4. Ministry of Skill Development
Answer:4
Q8. Which Indian city in recently launched Mercer Quality of Living
Ranking 2019 has got best rank?

1. Bangalore
2. Indore
3. Chennai
4. Chandigarh
Answer:3
Q9. Which of the following are not related with Mercer Quality of Living
Ranking 2019?

1. Economic Growth
2. Socio-cultural environment.
3. School and education.
4. Medical and health considerations
Answer:1
Q10. Which option is correct in terms of “ AFINDEX-19” ?

1. India
2. Egypt
3. Sudan

4. All
Answer:4