Gk and current affairs question answer 16 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 16 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 16 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 16 May 2019

Q1. India become a member of Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR) in?

1. 2014

2. 2015

3. 2016

4. 2017

Answer:2

Q2. The Fourth edition of the World Reconstruction Conference (WRC4) was

held in?
1. Geneva
2. Berlin
3. Stockholm
4. New York
Answer:1
Q3. Young Scientist Programme YUVIKA 2019 launched by?

1. Ministry of Earth Science
2. Ministry of Science and Technology
3. DRDO
4. ISRO
Answer:4
Q4. Sustainable Development Goal (SDG) 6 specifically focusses on?

1. Food Security
2. Per Capita Income
3. Water Management
4. All
Answer:3
Q5. Lecanorchis taiwaniana is a species found in?

1. Laddakh
2. Assam
3. Kerala

4. Uttrakhand
Answer:2
Q6. Who has appointed as next Ambassador of India to the state of Eritrea?

1. Vipin Aanand
2. Subhash Chand
3. Uday Kumar
4. Non
Answer:2
Q7. Cannes Film Festival is being held in?

1. Norway
2. Britain
3. Germany
4. France
Answer:4
Q8. Which of the following are the winner of Premier League 2019 in Football?

1. Liverpool
2. Manchester city
3. Madrid
4. Non
Answer:2
Q9. Which one is become first broadcaster to launch Souvenir Store?

1. Doordarshan
2. ZEE TV
3. SONY
4. COLURS
Answer:1
Q10. Who is the winner of McCain Institute Award ?

1. Malala Yousafzai
2. Nadia Murad
3. Chhaya Sharma
4. Non

Answer:3