Gk and current affairs question answer 17 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 17 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 17 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 17 April 2019

Q1. The IISS Asia Security Summit was launched in ............?

1. 2001

2. 2002

3. 2003

4. 2004

Answer:2

Q2. The Geosynchronous Satellite Launch Vehicle (GSLV) programme is related

with :
1. NASA
2. JXA
3. ISRO
4. Roscomoss
Answer:3
Q3. Which of the following wildlife sanctuary are not related with West
Bengal?

1. Jaladapara
2. Jorpokhri
3. Mahananda
4. Singalila
Answer:4
Q4. What was the theme of World Allergy Week 2019?

1. The global problem food allergy
2. The global problem microbes allergy
3. No space for allergy
4. No for air allergy
Answer:1
Q5. Who is the gold medal winner of “ Colon Boxing” world cup Germany?

1. Praveen
2. Sakshi
3. Pinki Rani

4. Meena Kumari
Answer:4
Q6. Who is the winner of World Press Photo Award 2019?

1. The brace once
2. Bond of Brothers
3. Blessed be the fruit
4. Crying girl on the border
Answer:4
Q7. Which year was signed on motor vehicles between BBIN countries?

1. 2014
2. 2015
3. 2016
4. 2017
Answer 2
Q8. Who is the recently winner of Master of the Golf tournament?

1. Tiger Woods
2. Pawan Munjal
3. Justin Johnson
4. Jack Nicolas
Answer: 1
Q9. India’s first foreign world Essel bird park has launched?

1. Mumbai
2. Dehradun
3. Ahmadabad
4. Hyderabad
Answer:1
Q10. Bongali Bihu are celebrating as the new year of the following state?

1. Bihar
2. West Bengal
3. Assam
4. Manipur

Answer:3