Gk and current affairs question answer 17 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 17 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 17 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 17 June 2019

Q1. Who among the following has been appointed Chief Executive Officer of Thyssenkrup steel Europe?

1. Premal Desai

2. Gagan jeet Singh

3. Andreas Gods

4. Herrybert

Answer:1

Q2. The 5 th meeting of Conference on Interaction and Confidence Building

Measures in Asia was held in?
1. Hanoi
2. Manila
3. Budapest
4. Dushambe
Answer:4
Q3. Which game is related to Lee Chong Wei?

1. Cricket
2. Badminton
3. Hockey
4. Wrestling
Answer:
Q4. Recently, who gave the “Star of the Jerusalem” award to Indian expatriate
“Sheikh Mohammed Munir Ansari”?

1. Turkey
2. Israel
3. Philistines
4. Greece
Answer: 3
Q5. Which of the following will be awarded from “ Danny Kaye Humanitarian
Award” ?

1. Diya Mirza

2. Amitabh Bachchan
3. Narendra Modi
4. Priyanka Chopra
Answer:
Q6. Which of the following is UNICEF's Goodwill Ambassador?

1. Amir Khan
2. Priyanka Chopra
3. Salman Khan
4. Akshay Kumar
Answer:2
Q7. Recently, the scientists have seen which animal in six different colours?

1. Asiatic Golden Cat
2. Golden baboon
3. Asiatic Lion
4. Black buck
Answer:1
Q8. World Blood Donor Day is also celebrate on following event?

1. 12 June
2. 13 June
3. 14 June
4. 15 June
Answer:3
Q9. The monthly instalment of PM Kisan Pension Scheme will be given by the
farmers?

1. Rs. 75
2. Rs. 100
3. Rs. 200
4. Rs. 250
Answer:2
Q10. Italy has recently given “ Knighthood” title to the following person?

1. Pratishtha Singh

2. Anshul Nagar
3. Pawan K Verma
4. Non
Answer: 1