Gk and current affairs question answer 18 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 18 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 18 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 18 February 2019

Q1. Which of following are related with “LADIS”?

1. NHAI

2. IWAI

3. LIC

4. DRDO

Answer:2

Q2. The LADIS – Least Available Depth Information System Initially LAD

information will be not available for?
1. Indo- Myanmar protocol route
2. Indo-Bangladesh protocol route
3. NW-1
4. NW-2
Answer:1
Q3. Pahari Dam modernization project was recently inaugurated by the
PM in?

1. Gorakhpur
2. Pilibhit
3. Jhansi
4. Varanasi
Answer:3
Q4. The Pahari Dam situated on Dhasan River in Jhansi district and this
river originates in?

1. Maharashtra
2. Madhya Pradesh
3. Uttrakhand
4. Uttar Pradesh
Answer:2
Q5. Which of the following are not related with Tagore award; years
2014, 2015 and 2016 respectively?

1. Rajkumar Singhajit Singh
2. Bangladesh cultural organisation Chhayanaut
3. Ram Sutar Vanji

4. Zubin Mehta
Answer:4
Q6. The Tagore Award was firstly established in?

1. 1999
2. 2005
3. 2011
4. 2003
Answer:3
Q7. The Vande Bharat Express will be run between Delhi to.........?

1. Varanasi
2. Mathura
3. Agra
4. Noida
Answer:1
Q8. The Vande Bharat Express has been built by the?

1. Modern Coach Factory (MCF)
2. Integral Coach Factory(ICF)
3. Rail Coach Factory(RCF)
4. Non
Answer:2
Q9. The Jallianwala Bagh National Memorial Act was passed in?

1. 1961
2. 1951
3. 1971
4. 1981
Answer:2
Q10. India has revoked the Most Favoured Nation (MFN) status of?

1. Nepal
2. Chin
3. Pakistan
4. Maldives
Answer:3