Gk and current affairs question answer 18 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 18 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 18 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 18 March 2019

Q1. The ICC Cricket World Cup 2019 will be held?

1. South Africa

2. England & Wales

3. India & Bangladesh

4. Australia & New Zealand

Answer:2

Q2. “ Bhagoria Festival” are related with following option?

1. Punjab
2. Chhattisgarh
3. Madhya Pradesh
4. Rajasthan
Answer:3
Q3. Which of the following has announced a private sector bank, by
RBI?

1. IDBI
2. Allahabad Bank
3. Dena Bank
4. BOI
Answer: 1
Q4. Who is appointed as the chairman of Life Insurance of India (LIC)?

1. M.R Kumar
2. T.S Sushil Kumar
3. Hemant Bhargav
4. Vipin Anand
Answer:1
Q5. The Swiss Open are related with following option?

1. Tennis
2. Boxing
3. Badminton
4. Table Tennis
Answer:3

Q6. Which of the following are the winner of Commonwealth Youth
Award 2019?

1. Padmanabhan Gopalan
2. Yogesh Kumar
3. Minakshi Sachdeva
4. Non
Answer:1
Q7. Recently launched Men Portable Anti Tank Guided Missile has
successfully tested from?

1. Odisha
2. Rajasthan
3. Karnataka
4. Andhra Pradesh
Answer: 2
Q8. “Greata Thunberg” has nominated to ........... Nobel prize 2019?

1. Physics
2. Literature
3. Peace
4. Science
Answer:3
Q9. Which of the following will be the host of Women Football World cup
2020 under-19?

1. Germany
2. Chin
3. Brazil
4. India
Answer:4
Q10. Who will be honoured by the “ Vyas Samman” 2018?

1. Leeladhar Jagu
2. Mamta Kalia
3. Surinder Verma
4. Sunita Jain
Answer:1