Gk and current affairs question answer 19 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 19 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 19 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 19 April 2019

Q1. The Coastal Defence Exercise SEAVIGIL” is related with the following option?

1. India

2. Myanmar

3. Shri Lanka

4. Maldives

Answer:1

Q2. The World Heritage Day is also celebrate on?

1. 17 th April
2. 18 th April
3. 19 th April
4. 20 th April
Answer:2
Q3. The International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) announced,
18 April as the “World Heritage Day” in ?

1. 1982
2. 1983
3. 1984
4. 1985
Answer:1
Q4. Which of the following Indian Monument has firstly announced as a Indian
Heritage in 1983?

1. Taj Mahal
2. Sun Temple
3. Fatehpur Sikri
4. Budh Stup
Answer:1
Q5. Which country has launched its first satellite ‘Raavana-1’ into space?

1. Thailand
2. Indonesia

3. Shri Lanka
4. Cambodia
Answer:3
Q6. Which of the following institution are related with #OneDay4Children
campaign?

1. UNICEF
2. WHO
3. MoW&CD
4. WB
Answer:1
Q7. The “ Home Expo India 2019” is being held in?

1. Greater Noida
2. Gurugram
3. Jaipur
4. Faridabad
Answer:1
Q8. The “ Norte Dame Cathedral” are located in following country?

1. Italy
2. Britain
3. US
4. France
Answer:4
Q9. Which 9f the following country are not share his land boundary with
Vietnam?

1. Chin
2. Thailand
3. Cambodia
4. Laos
Answer:2
Q10. How many Indian students teams won awards in NASA’s annual Human
Exploration Rover Challenge?

1. Three
2. Four
3. Five
4. Six
Answer: 1