Gk and current affairs question answer 19 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 19 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 19 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 19 June 2019

Q1. Which of the following are related with “ Operation Sunrise “?

1. India-Nepal

2. India-Bangladesh

3. India-Myanmar

4. India-Bhutan

Answer:3

Q2. What is the main target of Operation Sunrise?

1. Hit the militant Groups
2. Save the Coral Reef
3. Promote the connectivity
4. All of above
Answer:1
Q3. The slavery ‘dirty list’ is related with following option?

1. Brazil
2. Peru
3. Chile
4. Argentina
Answer:1
Q4. Who is elected as speaker of Lok Sabha ?

1. Anantkumar Hegde
2. Angadi Suresh
3. Bhagwanth Khuba
4. Om Birla
Answer:4
Q5. Which committee is related with Data Localisation?

1. Bimal Jalan
2. Shanta Kumar
3. BN Shrikrishna
4. Non of above
Answer:3

Q6. The forest landscape restoration (FLR) and Bonn Challenge in India will be
implemented in?

1. Haryana
2. Madhya Pradesh
3. Nagaland
4. All of above
Answer:4
Q7. A initiative of Indian government has started on Food India 2019 to
promote food processing sector at global level for ?

1. One Year
2. Two Years
3. Three Years
4. Four Years
Answer:2
Q8. Who are the winner of 17 th Senior National Squash Championship?

1. Bhuvaneshvari Kumari
2. Joshna Chinappa
3. Sunayna Kuruvilla
4. Archna Rupam
Answer:2
Q9. Which of the following has recently appointed as chief of ISI of Pakistan?

1. Arif Ali
2. Asim Muneer
3. Faiz Hamid
4. Naveed Mukhtar
Answer:3
Q10. Which medal has recently won by Indian Men’s category in World
Archery Championship?

1. Gold
2. Silver
3. Bronze
4. Non of above

Answer:2