Gk and current affairs question answer 20 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 20 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 20 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 20 February 2019

Q1. ISRO are preparing to launch GSAT-7A by the rocket?

1. PSLV-12

2. PSLV-1C

3. GSLV-11A

4. GSLV-F11

Answer:4

Q2. Fourth edition of Kochi-Muziris biennale is being held in?

1. Kochi

2. Chennai

3. Vishakhapattanam

4. Bhuvaneshvar

Answer:1

Q3. Which state of India recently effected from the Cyclone Phethai?

1. Goa

2. Kerala

3. Andhra Pradesh

4. Tamil Nadu

Answer:3

Q4. Who is appointed for the present Chief Minister of Madhya Pradesh?

1. Kamal Nath

2. Ashok Gahlot

3. Bhupesh Baghel

4. Sachin Pilot

Answer:1

Q5. Who are the winner of Miss Universe 2018?

1. Catriona Gray

2. Demi-Leigh Nel-Peters

3. Iris Mittenaere

4. Pia Wurtzbach

Answer:1

Q6. The National Cancer institute has been opened at?

1. Rajasthan

2. Punjab

3. Haryana

 

4. Uttar Pradesh

Answer:3

Q7. Recently ISRO launched a satellite for the help of Indian Airforce?

1. GSAT-7A

2. GSAT-7

3. GSAT-7 B

4. GSAT-7 C

Answer:1

Q8. Which of following Asian country are recently effected from Tsunami?

1. Japan

2. Maldives

3. Malaysia

4. Indonesia

Answer:4

Q9. How much contribution gives in category Sharm Ratna under the PrimeMinister’s Shram Awards?

1. 5 Lakh

2. 2 Lakh

3. 3 Lakh

4. 1 Lakh

Answer: 2

Q10. The Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) Scheme was launched in?

1. January, 2015

2. February, 2015

3. March, 2016

4. April, 2016

Answer:1