Gk and current affairs question answer 20 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 20 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 20 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 20 March 2019

Q1. Which of the following Indian place are related with Parrotfish?

1. Kochi

2. Andaman

3. Lakshya Deep

4. Pondicherry

Answer:2

Q2. The Africa-India Field Training Exercise-2019 is being held in?

1. Pune
2. Nasik
3. Satara
4. Aurangabad
Answer:1
Q3. Which of the following option are linked with Article 226 of the Indian
Constitution?

1. Tribunals
2. Chief Justice of India
3. Supreme Court
4. High Court
Answer:4
Q4. The Shanghai Cooperation Organisation was established in?

1. 2000
2. 2001
3. 2002
4. 2003
Answer:2
Q5. Which of the following is not the member of Shanghai Cooperation
Organisation?

1. Kazakhstan
2. Kyrgyzstan
3. Russia
4. Azerbaijan
Answer:4

Q6. India join the Shanghai Cooperation Organisation in?
1. 2015
2. 2016
3. 2017
4. 2018
Answer:3
Q7. Who is recently appointed as the first Lokpal of India?

1. Yogesh Kumar Sabharwal
2. Sam Piroj Bharucha
3. Pinaki Chandra Ghose
4. Jagdish Sharan Verma
Answer:3
Q8. The United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNISDR),
created in?

1. 1999
2. 1998
3. 1997
4. 2000
Answer:1
Q9. Which of the following country has effected by cyclone Idai?

1. India
2. USA
3. Mozambique
4. Congo
Answer:3
Q10. Which of the following has recently withdraw the membership of
International Criminal Court?

1. Philippines
2. Vietnam
3. South Africa
4. Botswana
Answer:1