Gk and current affairs question answer 20 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 20 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 20 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 20 May 2019

Q1. Who is the first Indian Cricketer ,who enrol in CPL Draft?

1. Virat Kohli

2. M.S Dhoni

3. Irfan Pathan

4. Sachin Tendulkar

Answer:3

Q2. 11 th joint consular Committee Meet between India and Iran was held in?

1. New Delhi
2. Mumbai
3. Bangalore
4. Noida
Answer:1
Q3. ............ approves same sex marriage in a first for Asia.

1. Thailand
2. Taiwan
3. Vietnam
4. Cambodia
Answer:2
Q4. Who became world first women to cross Atlantic Ocean in LSA?

1. Manisha Chauhan
2. Santosh Yadav
3. Anita Singh
4. Aarohi Pandit
Answer:4
Q5. Which country has approved special privilege residency law for foreigners?

1. Australia
2. Qatar
3. New Zealand
4. Saudi-Arabia
Answer:4

Q6. Which of the following is not share his boundary with Saudi Arabia?
1. Oman
2. Egypt
3. Jordan
4. Iraq
Answer:2
Q7. Who is appointed as head of World Anti Doping Agency (WADA)?

1. David Peterson
2. M.N Paul
3. Wetold Banka
4. Crag Reedie
Answer:3
Q8. The World Anti Doping Agency (WADA) was established in?

1. 1999
2. 1998
3. 1997
4. 1996
Answer:1
Q9. The first Indian state to tap into Masala Bond market is?

1. Tamil Nadu
2. Karnataka
3. Kerala
4. Maharashtra
Answer:3
Q10. ISRO was Inaugurate Young Scientist Programme in ?

1. Guwahati
2. Nagpur
3. Bangalore
4. Harikota
Answer:4