Gk and current affairs question answer 21 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 21 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 21 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 21 April 2019

Q1. The NG-11 mission is also related with the following option?

1. NASA

2. ISRO

3. JAXA

4. CSA

Answer:1

Q2. The World Press Freedom Index 2019 has recently released and India got

the rank?
1. 136 th
2. 137 th
3. 138 th
4. 140 th
Answer:3
Q3. Which of the following has been topped in World Press Freedom Index
2019?

1. Sweden
2. Norway
3. Netherland
4. UK
Answer:2
Q4. The Nepal’s first satellite NepaliSat-1 was recently launched into space by?

1. US
2. Russia
3. Japan
4. Chin
Answer 1
Q5. The “ International fleet reviews” are related with in terms of India?

1. Indian Army
2. Indian Navy
3. Indian Airforce

4. Indian Coastguard
Answer:2
Q6. The Asian Tea Alliance (ATA) was launched in?

1. Japan
2. Vietnam
3. Thailand
4. Chin
Answer:4
Q7. Which of the following are not the member of Asian Tea Alliance ( ATA)?

1. India
2. Malaysia
3. Indonesia
4. Shri Lanka
Answer:2
Q8. Which option is correct for “ Candida auris” ?

1. Bacteria
2. Algae
3. Virus
4. Fungi
Answer:4
Q9. Lakes filled with liquid methane spotted on?

1. Moon of Earth
2. Moon of Saturn
3. Uranus
4. Neptune
Answer:2
Q10. The Asian Weightlifting Championship 2019 is being held in?

1. India
2. Chin
3. Malaysia
4. Singapore

Answer: 2