Gk and current affairs question answer 21 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

Gk and Current Affairs Question & Answer 21 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 21 Jun 2019


Gk and Current Affairs Question & Answer 21 June 2019

Q1. The Financial Stability and Development Council (FSDC) was constituted in?

1. 2010

2. 2011

3. 2012

4. 2013

Answer:1

Q2. Which of the following are not the member of Financial Stability and

Development Council (FSDC)?
1. Chairman of IRDA
2. Chairman of SEBI
3. Chairman of IDBI
4. Governor of RBI
Answer:3
Q3. Which of the following are the best world best university under the QS
World University Rankings 2020?

1. Cambridge University
2. Oxford University
3. Colombia University
4. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Answer:4
Q4. India’s topped University under the raking of World University Rankings
2020 is:

1. IIT Madras
2. IIT Bombay
3. IIT Kanpur
4. IISc
Answer:2
Q5. The headquarter of African Union (AU) is located at?

1. Addis Ababa

2. Rabat
3. Pretoria
4. Cape Town
Answer:1
Q6. The Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) was
set up in ?

1. 1989
2. 1998
3. 1985
4. 1997
Answer:2
Q7. Which of the following is not a result of Hidden hunger?

1. Poverty
2. Inequality
3. Urbanisation
4. Deindustrialization
Answer:4
Q8. The World Food India 2019 is being held in?

1. Mumbai
2. Pune
3. Haryana
4. New Delhi
Answer:4
Q9. Which country Vice President has recently visited India?

1. USA
2. Russia
3. Chin
4. Japan
Answer: 2
Q10. Which of the following has recently appointed as Executive director of
RBI?

1. Rabi N Mishra
2. Ajay Tyagi
3. Uma Shankar
4. Manjuli Duggal
Answer:1