Gk and current affairs question answer 22 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 22 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 22 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 22 February 2019

Q1. Which of the following has approved stem cells trial to treat spinal cord injuries?

1. USA

2. Japan

3. Chin

4. Canada

Answer:2

Q2. Which country has recently introduced his first semi heavy category

submarine?
1. Jordan
2. Iran
3. Iraq
4. Azerbaijan
Answer:2
Q3. What is the name of this semi heavy category submarine of Iran?

1. Fateh
2. Sikandar
3. Iran submarine
4. Abbas
Answer:1
Q4. Maiden “Regional Maritime-Safety Conference” is being held in?

1. Kochi
2. Thiruvananthapuram
3. Mumbai
4. Bangalore
Answer:3
Q5. The Regional Maritime-Safety Conference is not being held by?

1. National Maritime Foundation(NMF)
2. Ministry of External Affairs
3. Ministry of Shipping
4. Ministry of Defence
Answer:4

Q6. Which option is not related with Guru Ravidas ?
1. South Indian mystic poet of Bhakti Movement
2. He was born in 1377CE
3. This Jyanti is Celebrate on Magh Purnima
4. He belonged to untouchable caste
Answer:1
Q7. Which country has recently entered in PISA 2021?

1. Nepal
2. Bhutan
3. India
4. Shri Lanka
Answer:3
Q9. National Rural Economic Transformation Project (NRETP) comes
under the?

1. PMAY-G
2. PMAY-U
3. DAY-NRLM
4. Non
Answer:3
Q10. To introduce enterprises based operation in the khadi sector,
government launched ?

1. Rojgar Yukt Gao
2. Rojgar Bharat
3. Rojgar Yukt Jila Sansthan
4. All
Answer:1