Gk and current affairs question answer 22 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 22 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 22 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 22 March 2019

Q1. Which of the following country has renamed it’s capital name to “Sultan”?

1. Azerbaijan

2. Turkmenistan

3. Uzbekistan

4. Kazakhstan

Answer:4

Q2. Which option is correct in terms of “Nowruz”

1. New year of Iran
2. Ballistic Missile of India
3. New RADAR system of India
4. A Muslim festival
Answer:1
Q3. Which of the following Indian community is related with “ Nowruz” ?

1. Ling ayat
2. Parsi
3. Heen yan buddhist
4. Aryans Hindu
Answer:2
Q4. The “Vernal equinox” are linked with following option?

1. Solar System
2. Eco System
3. Energy System
4. Ocean’s System
Answer:1
Q5. Which space agency are related with “OSIRIS-Rex Mission”?

1. JAXA
2. ISRO
3. NASA
4. ESA
Answer:3

Q6. Pulsar J0002 was discovered in 2017 by a citizen-science project
called?

1. Raman@Space
2. Einstein@Home
3. Marie Curie@Space
4. Stephen Hawking@Home
Answer:2
Q7. Which of the following option are related with Real Estate
Investment Trust (Embassy REIT)?

1. Equity REITs
2. Mortgage REITs
3. Hybrid REITs
4. All
Answer:4
Q8. The United Nations has released the World Happiness Report- 2019
and India has ranked?

1. 138 th
2. 139 th
3. 140 th
4. Non
Answer:3
Q9. Who is the topped in United Nations World Happiness Report –
2019?

1. Japan
2. Finland
3. US
4. South Sudan
Answer:2
Q10. Which of the following Airlines has announced it’s membership in
International Air Transport Association’ (IATA)?

1. Spicejet
2. Indigo
3. Zoom
4. Quickjet

Answer:1