Gk and current affairs question answer 23 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 23 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 23 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 23 April 2019

Q1. The Indian government has ordered Google and Apple to take down the?

1. Whatsapp

2. Facebook

3. TIK TOK

4. Star maker

Answer:3

Q2. The Face of Disasters 2019 report was recently published by?

1. UNO
2. World Bank
3. WHO
4. SEEDS
Answer:4
Q3. The idyllic Kalam Island is also related with following option?

1. Odisha
2. West Bengal
3. Tamil Nadu
4. Kerala
Answer:1
Q4. The Olive Ridley turtles are comes under the ........... category of IUCN red
list?

1. Endangered
2. Vulnerable
3. Critically endangered
4. Extinct
Answer:2
Q5. Coringa Wildlife Sanctuary are located at?

1. Jharkhand
2. Karnataka
3. Andhra Pradesh
4. Telangana

Answer:3
Q6. The “ Mount Agung” is a volcano and it is located at?

1. Indonesia
2. Philippines
3. Japan
4. Argentina
Answer:1
Q7. The word ‘Imphal’ is also related with?

1. Indian Army
2. Indian Airforce
3. Indian Navy
4. Indian Coastguard
Answer:3
Q8. A study has found that the Indian bullfrogs introduced in the?

1. Kochi
2. Andaman
3. Nicobar
4. Sunderbans
Answer:2
Q9. How many states are involve in PAN- India single emergency helpline
number ‘112’?

1. 27
2. 24
3. 29
4. 20
Answer: 4
Q10. Which of the following metro network to be the world 1 st 100% solar-
Powered metro network?

1. Delhi metro
2. Mumbai metro
3. Bangalore metro

4. Lucknow metro
Answer:1