Gk and current affairs question answer 24 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 24 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 24 February 2019

Q1. The Shisht Bharat campaign, launched by........ aims to strengthen the moral character of Indian citizens by sensitizing them?

1. Ministry of Finance

2. Ministry of Defence

3. Ministry of Human Resources and Development

4. NGO

Answer:4

Q2. Who is the innovator of Atmospheric Water Generator (AWG)?

1. BHEL
2. BEL
3. HAL
4. GAIL
Answer:2
Q3. Which of the following are related with HOPE – Healthcare
Organizations’ Platform for Entry-Level-Certification?

1. It is an online platform
2. It ensures quality at nascent stages
3. Improve patient safety
4. All
Answer:4
Q4. The Indus Water Treaty was signed by?

1. 1962
2. 1960
3. 1964
4. 1967
Answer:2
Q5. Which river is control by the Pakistan under the Indus Water Treaty?

1. Beas
2. Ravi
3. Sutlej
4. Jhelum
Answer:4

Q6. “Waste to Wonder” Park was recently inaugurated in?
1. North Delhi
2. South Delhi
3. East Delhi
4. West Delhi
Answer: 2
Q7. First ever ‘Drone Olympics’ competition for UAV’s was held recently
at Air Force Station?

1. Bareilly
2. Delhi
3. Bangalore
4. Rajasthan
Answer:3
Q8. Bramble Cay melomys is first mammal to go extinct due to climate
change related with?

1. US
2. UK
3. UAE
4. Australia
Answer:4
Q9. The NASA’s Hubble Space Telescope has discovered Hippocamp
moon which is related with?

1. Neptune
2. Jupiter
3. Venus
4. Mars
Answer:1
Q10. Which is not related with Women Livelihood Bond?

1. World Bank
2. UNO
3. SIDBI
4. UN Women
Answer:2