Gk and current affairs question answer 24 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 24 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 24 March 2019

Q1. Which of the following word are using in “ Gene Editing”?

1. CRISPR-Cas9

2. CRISPR-Cas8

3. CRISPR-Cas7

4. CRISPR-Cas6

Answer:1

Q2. Which scientist was recently come in headlines in term of Gene

Editing?
1. He Jiankui
2. Anthony Browne
3. Michael W. Deem
4. Yeo Bee Yin
Answer:1
Q3. The Langkawi International Maritime Aero Expo (LIMA-2019) is
being held in?

1. India
2. Singapore
3. Malaysia
4. Indonesia
Answer: 3
Q4. The Indian Air Force is participating in the Maritime Aero Expo for
the?

1. Third Time
2. Second Time
3. Fourth Time
4. First Time
Answer:4
Q5. A European Vega rocket has put PRISM- a new Earth-observation
satellite into orbit for the..........Space Agency?

1. German
2. Italian
3. Norwegian

4. French
Answer:2
Q6. The PRISMA (an Italian acronym for Hyperspectral Precursor of the
Application Mission) is not designed to provide information about?

1. Crop Health
2. Environmental Monitoring
3. Pollution Health
4. Defence Development
Answer:4
Q7. Which of the following option is correct in terms of “ Aurora”?

1. A new search Black hole
2. Light display in sky
3. A Cancer Vaccine
4. Defence Missile
Answer:2
Q8. Which of the following Aurora is seen on Northern Pole?

1. Aurora Borealis
2. Aurora Australis
3. Non
4. Both 1&2
Answer: 1
Q9. The Ministry of Home Affairs has recently banned a Organization
named?

1. JKPC
2. Jamat-e-Islami
3. JKLF
4. JKPPF
Answer:3
Q10. The Unlawful Activities (Prevention) Act (UAPA) was established
in?

1. 1965
2. 1966
3. 1967

4. 1968
Answer:3