Gk and current affairs question answer 24 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 24 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 24 May 2019

Q1. Which of the following has launched “Golden Card’ Permanent Residency Scheme?

1. UAE

2. Saudi-Arabia

3. Qatar

4. Egypt

Answer:1

Q2. The meeting of 72nd World Health Assembly is being held in?

1. Paris
2. Geneva
3. Stockholm
4. Brussels
Answer:2
Q3. The main functions of the World Health Assembly is?

1. Appoint the Director
2. Supervise financial policies
3. Determine the policies of the Organization
4. All of above
Answer:4
Q4. Which country has recently declared Malaria Free by the WHO?

1. South Sudan
2. Argentina
3. Chilli
4. Cuba
Answer:2
Q5. Which of the following Vaccine has discovered to prevent from Malaria
disease?

1. RTS,S
2. Mosquirix
3. Only 2

4. Both 1 &2
Answer:4
Q6. Which of the following are hosting the second U20 Mayors Summit?

1. Japan
2. Shri Lanka
3. Philippines
4. Indonesia
Answer:1
Q7. Urban 20 (U20) is an initiative and it was launched in?

1. 2015
2. 2016
3. 2017
4. 2018
Answer:3
Q8. Which author has recently honoured by Man Booker International Prize?

1. Jokha Alharthi
2. Qaboos bin Said al Said
3. Saif al-Rahbi
4. Non
Answer:1
Q9. The National Security Council (NSC) was setup in?

1. 1995
2. 1996
3. 1997
4. 1998
Answer:4
Q10. Which of the following is not related with the composition of Urban 20
(U20)?

1. Melbourne
2. Mexico City
3. Milan

4. New Delhi
Answer:4