Gk and current affairs question answer 25 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 25 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 25 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 25 April 2019

Q1. The Investor Education and Protection Fund (IEPF) Authority was established by?

1. Companies Act 2012

2. Companies Act 2013

3. Companies Act 2014

4. Companies Act 2011

Answer:2

Q2. The Arab League this week pledged US$100 million per month to?

1. Egypt
2. Greece
3. Palestine
4. Jordan
Answer:3
Q3. The Arab League was firstly established in?

1. 22 March 1945
2. 25 April 1948
3. 09 December 1951
4. 14 January 1946
Answer:1
Q4. Which of the following are related with “ BepiColombo mission”?

1. NASA
2. JAXA
3. ISRO
4. Roscomoss
Answer:2
Q5. Under the BepiColombo mission how many spacecraft will be comprises?

1. Four
2. Five
3. Three
4. Two

Answer:4
Q6. Which of the following have agreed to set up a joint border “reaction
force” to counter terrorism?

1. India-Iran
2. Iran-Pakistan
3. Pakistan- Afghanistan
4. India-Afghanistan
Answer:2
Q7. Which of the following country has released special stamp on Ramayana
theme?

1. South Africa
2. Morocco
3. Indonesia
4. Cambodia
Answer:3
Q8. Which of the following American 1 st female astronaut candidate has died
recently?

1. Jerrie Cobb
2. Peggy Whitson
3. Cristina Koch
4. Valentina Tereshkova
Answer:1.
Q9. Which games are also related with Santosh Trophy?

1. Hockey
2. Cricket
3. Football
4. Basket ball
Answer:3
Q10. Which of the following are related with Agent Orange?

1. Petroleum
2. Chemical

3. A Weapon
4. A Medicinal treatment
Answer:2