Gk and current affairs question answer 25 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 25 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 25 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 25 June 2019

Q1. Which of the following institute has recently launched National Freight Index ( NFI ) ?

1. Rivigo

2. Moody’s

3. Finch

4. SCO

Answer:1

Q2. Which of the following has become the first Arab country to be granted full

membership of the Financial Action Task Force (FATF)?
1. Qatar
2. Saudi Arabia
3. Philistines
4. Egypt
Answer: 2
Q3. The Financial Action Task Force (FATF) is an inter-governmental body
established in?

1. 1989
2. 1990
3. 1992
4. 1991
Answer: 1
Q4. which article of the constitution are determine the procedure of removal
of the judges?

1. Article 123
2. Article 124
3. Article 125
4. Article 126
Answer:2
Q5. Recently, the process of misconduct against the judge of the ................ has
been approved?

1. Delhi High Court
2. Hyderabad High Court
3. Allahabad High Court
4. Mumbai High Court
Answer: 3
Q6. Country’s national broadcaster Doordarshan has distributed Free Dish Set
Top Boxes in?

1. Nagaland
2. Gujrat
3. Puducherry
4. Jammu & Kashmir
Answer: 4
Q7. which of the following state has prepared flood hazard atlas?

1. Odisha
2. Andhra Pradesh
3. Maharashtra
4. Goa
Answer: 1
Q8. Who is the winner of Men's Asian Snooker Championship 2019?

1. Pankaj Advani
2. Thanawat Thirapongbaipoon
3. George Freedy
4. Non of these
Answer: 1
Q9. The Men’s Asian Snooker Championship 2019 is being held in?

1. Riyadh
2. Abu Dhabi
3. Doha
4. Dubai
Answer: 3

Q10. What is the name of NASA first Strobee robot, Which has gone on the
journey of space?

1. Queen
2. Bumble
3. Kibo
4. Honey
Answer:2