Gk and current affairs question answer 26 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

Gk and Current affairs Question & Answer 26 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 26 Mar 2019


Gk and Current affairs Question & Answer 26 March 2019

Q1. Which of the following state is not related with Border Area Development Programme?

1. Uttrakhand

2. Uttar Pradesh

3. Chhattisgarh

4. Bihar

Answer:3

Q2. Which objective are applying by Border Area Development
Programme in Priority?

1. supply of drinking water
2. Community centres
3. Connectivity
4. All
Answer:4
Q3. The The GRAPES-3 experiment (or Gamma Ray Astronomy PeV
EnergieS phase-3) located at?

1. Ooty
2. Nainital
3. Badrinath
4. Pithoragarh
Answer:1
Q4. The “ Kyasanur forest” is located at?

1. Karnataka
2. Kerala
3. Tamil Nadu
4. Madhya Pradesh
Answer:1
Q5. Which of the following are the common host of “ Kyasanur
Disease”?

1. Horse
2. Elephant
3. Monkey

4. Dear
Answer:3
Q6. The famous Indian poet Rabindranath Tagore was introduce ?

1. Shivaji Utsav
2. Ganesh Utsav
3. Basant Utsav
4. Rang Utsav
Answer:3
Q7. The Bihar Diwas is also celebrate on following event?

1. 19 March
2. 20 March
3. 21 March
4. 22 March
Answer:4
Q8. Which of the following is related with the Battle of Buxar?

1. October 23, 1764
2. Shah Alam II
3. King George V
4. Gibson Carmichael
Answer:2
Q9. Which of the following has recently donated $69 million to the United
Nations World Food Programme?

1. Japan
2. Chin
3. India
4. America
Answer:1
Q10. The United Nation World Food Programme (UNWFP) was
established in?

1. 1960
2. 1962
3. 1961
4. 1965

Answer:3