Gk and current affairs question answer 27 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 27 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 27 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 27 April 2019

Q1. The World Immunization Week is celebrated in the last week of?

1. April

2. March

3. May

4. Non

Answer:1

Q2. The Reserve Bank of India (RBI) has sold its entire stakes in?

1. NABARD
2. NHB
3. Only 1
4. Both 1 & 2
Answer:4
Q3. The National Housing Bank is an All India Financial Institution (AIFl), set up
in?

1. 1988
2. 1987
3. 1986
4. 1985
Answer:1
Q4. Which of the following are related with National Bank for Agriculture &
Rural Development (NABARD)?

1. ACD
2. ARDC
3. RPCC
4. All
Answer:4
Q5. Global Talent Competitive Index (GTCI) for 2019 has been released and
India got the rank?

1. 78
2. 79

3. 80
4. 82
Answer:3
Q6. Which of the following variety of brinjal is being cultivated illegally in
Haryana?

1. Bt brinjal
2. Br brinjal
3. Manjri Gota
4. Arka Sheel
Answer:1
Q7. The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awarded to author?

1. Vinita Agrawal
2. Rana Dasgupta
3. G.D. Bakshi
4. Jhumpa Lahiri
Answer:2
Q8. The Investor Education and Protection Fund Authority are comes under ?

1. Ministry of Home Affairs
2. Ministry of Finance
3. Ministry of Education
4. Ministry of Corporate Affairs
Answer:4
Q9. Scientist has recently used European Union Satellite to spot the litter in?

1. Red Sea
2. Caspian Sea
3. Aegean Sea
4. Black Sea
Answer:3
Q10. Which of the following has appointed as MD of Twitter in India?

1. Ayush Singh
2. Maya Hari

3. Manish Maheshwari
4. Sandeep Puri
Answer: 3