Gk and current affairs question answer 27 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 27 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 27 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 27 June 2019

Q1. Which of the following states is called the country of Gods?

1. Kerala

2. Uttrakhand

3. Maharashtra

4. Arunachal Pradesh

Answer:1

Q2. Which Indian writer has been appointed director of the Nehru Center in

London?
1. Pawan Kumar
2. Srinivas Gotru
3. Amish Tripathi
4. Girish Karnad
Answer: 3
Q3. In which year Nehru Center was founded?

1. 1990
2. 1991
3. 1992
4. 1993
Answer: 3
Q4. Which is the first Indian’s film to win award in Shanghai International Film
Festival?

1. Premam
2. Shayra
3. Adakshitre Nigam
4. Vayil Murangal
Answer: 4
Q5. Recently, which institution has asked all Scheduled Commercial Banks to
adopt an education loan scheme prepared by the Indian Banks' Association?

1. WHO
2. World Bank

3. RBI
4. Asian Bank
Answer: 3
Q6. The IOC established its new headquarters in which place?

1. India
2. Switzerland
3. Chin
4. Japan
Answer: 2
Q7. Fernando Torres has recently retired from which game?

1. Hockey
2. Badminton
3. Cricket
4. Football
Answer: 4
Q8. Who won the Red Ink Journalist of the Year award?

1. Rachna Khera
2. Harish khare
3. Sabestian
4. Dinu Ranadin
Answer: 1
Q9. The Unique Identification Authority of India was established in ?

1. 12 July 2016
2. 15 March 2016
3. 20 January 2016
4. 5 April 2016
Answer: 1
Q10. The complaint management system (CMS) software has started by?

1. Axis Bank
2. SBI
3. RBI

4. World Bank
Answer: 3