Gk and current affairs question answer 28 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 28 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 28 Feb 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 28 February 2019

Q1. Which of the following are related with Exercise Sampriti-2019 with India?

1. Nepal

2. Bangladesh

3. Myanmar

4. Bhutan

Answer:2

Q2. The Exercise Sampriti-2019 are being held in?

1. Hugali
2. Tangail
3. Chatgaon
4. Dhaka
Answer:2
Q3. Which option is correct for the word ‘riceXpert’?

1. It is new breed of rice
2. A portal of ICAR
3. An Application
4. A new rice research department in ICAR
Answer:3
Q4. The Prime Minister recently inaugurated the world’s largest and
heaviest Bhagavad Gita at
?
1. Mathura
2. Varanasi
3. Vrindavan
4. Delhi
Answer:4
Q5. Which of the following bank has recently not removed from the
Prompt Corrective Action (PCA)?

1. Allahabad Bank
2. Corporation Bank
3. Dhan laxmi Bank
4. Dena Bank

Answer:4


Q6. Which of following are not related with Critics Views of Citizenship
(Amendment) Bill of 2016?

1. It violates the basic tenets of the Constitution
2. Illegal immigrants are not distinguished on the basis of religion
3. It goes against the fundamental right to equality under Article 14
4. All
Answer:2
Q7. Which state government Assembly has recently passed a resolution
rejecting the contentious Citizenship (Amendment) Bill, 2016?

1. Mizoram
2. Manipur
3. Bihar
4. Nagaland
Answer:4
Q8. The RBI’s repo rate as the external benchmark to decide their
lending rates, from?

1. 1 March
2. 1 April
3. 5 March
4. 5 April
Answer:2
Q9. Which of the following is not the part of UN Women?

1. WHO
2. INSTRAW
3. OSAGI
4. UNIFEM
Answer:1
Q10. Heat wave is considered if maximum temperature of a station
reaches at least........or more for Plains?

1. 37°C
2. 30°C
3. 40°C

4. 35°C
Answer:3