Gk and current affairs question answer 28 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 28 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 28 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 28 March 2019

Q1. Which of the following Indian state are the poorest state under the Global MPI 2018?

1. Bihar

2. Jharkhand

3. Madhya Pradesh

4. Uttar Pradesh

Answer:1

Q2. The Global MPI 2018 Report prepared by the following?

1. UNDP
2. OXFEM
3. Fitch
4. Moody’s
Answer:1
Q3. The International Energy Agency (IEA) was established in?

1. 1973
2. 1974
3. 1975
4. 1976
Answer:2
Q4. International Energy Agency (IEA) has released Global Energy &
CO2 Status Report and India emitted CO2 in 2018?

1. 2,340 Million Tonnes
2. 2,250 Million Tonnes
3. 2,299 Million Tonnes
4. 2,590 Million Tonnes
Answer:3
Q5. The Headquarters (Secretariat) of International Energy Agency
(IEA) is located?

1. Brussels
2. Geneva
3. Washington DC
4. Paris

Answer:4
Q6. Which of the following pharma company has entered into a strategic
partnership agreement with Global Fund for a period of 3.5 years?

1. Cipla
2. Cadila
3. Mankind
4. Laurus Labs
Answer:4
Q7. The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria (or simply
the Global Fund) is founded?

1. 2001
2. 2002
3. 2003
4. 2004
Answer:2
Q8. Which option is correct in terms of the height of Mount Makalu?

1. 8485 M
2. 8586 M
3. 8687 M
4. 8745 M
Answer:1
Q9. Which of the following are strongly related with Swine Influenza
(swine flu)?

1. H2N1
2. H1N1
3. H1N1
4. H2N1
Answer:2
Q10. The Secretariat of Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and
Malaria (or simply the Global Fund) is located at?

1. New Zealand
2. Norway
3. Australia

4. Switzerland
Answer:4