Gk and current affairs question answer 28 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 28 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 28 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 28 May 2019

Q1. Which of the following has recently listed in UNESCO heritage site?

1. Munnar, Kerala

2. Ooty, Tamil Nadu

3. Dalhousie, Himachal Pradesh

4. Orchha Town, Madhya Pradesh

Answer:4

Q2. The World Wildlife Fund (WWF) was established in?

1. 1960
2. 1961
3. 1962
4. 1963
Answer:2
Q3. The headquarter of World Wildlife Fund (WWF) is located at?

1. Gland (Switzerland)
2. Brussels (Belgium)
3. Hague (Netherlands)
4. Washington (USA)
Answer:1
Q4. The Eminence scheme is comes under the Ministry?

1. HRD
2. MoHA
3. MEA
4. Non
Answer:1
Q5. Mount Agung volcano is located at?

1. Indonesia
2. Bali
3. Chili
4. Hawaii
Answer:2

Q6. Archery World Cup is being held in?
1. Egypt
2. Belarus’s
3. Turkey
4. South Africa
Answer:3
Q7. How many women representative has elected in 17 th Lokshabha?

1. 74
2. 75
3. 76
4. 78
Answer:4
Q8. Prem Singh Golay has selected as Chief Minister of ............?

1. Sikkim
2. Meghalaya
3. Mizoram
4. Arunachal Pradesh
Answer:1
Q9. Who is the winner of Dr. Lee Jong Wook prize for public health?

1. Pro. Balram Bhargava
2. Preeti Sudan
3. Pro. Randeep Guleria
4. Non
Answer: 1
Q10. Sudirman Cup is related with following games?

1. Table Tennis
2. Hockey
3. Badminton
4. Horse Race
Answer:3