Gk and current affairs question answer 29 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 29 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 29 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 29 June 2019

Q1. Which institute has won the Science Award for developing herbal medicines for Lyukoderma?

1. Hamdard

2. ICMR

3. DRDO

4. WHO

Answer: 3

Q2. MSME Day is celebrated on the following event?

1. 26 June
2. 27 June
3. 28 June
4. 29 June
Answer: 2
Q3. Who has recently been appointed Director of Intelligence Bureau?

1. Rajiv Jain
2. Anand Kumar
3. A.K Dhasmana
4. Samant Kumar Goyal
Answer: 2
Q4. The tenure of CEO of NITI AYOG “ Amitabh Kant” has increased for?

1. 2 Years
2. 3 Years
3. 2.5 Years
4. 1 Years
Answer: 1
Q5. A new species of Turtle has recently discovered in ?

1. Tripura
2. Meghalaya
3. Arunachal Pradesh
4. Manipur

Answer: 3
Q6. Who among the 100 influential women in Britain's power list in terms of
India?

1. Sushma Swaraj
2. Nirmala Sitharaman
3. Kiran Mazumdar
4. Priyanka Chopra
Answer: 2
Q7. Recently, the Reserve Bank of India panel has recommended the amount
of stressed asset fund for MSMEs is?

1. ₹ 5,000 crore
2. ₹ 4000 crore
3. ₹ 3000 crore
4. ₹ 2000 crore
Answer: 1
Q8. Which of the following state are related with Polavaram Multipurpose
Project?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Telangana
4. Andhra Pradesh
Answer: 4
Q9. The two-days meeting of UNODC's Expert Working Group is being held in
............. for Paris Treaty Initiative?

1. Paris
2. New Delhi
3. Lyon
4. Bangalore
Answer: 2
Q10. For the first time in Asia where is the Triennial Intermediate Seed Trials
Union Congress is being held in ?

1. Osaka
2. Beijing
3. Telangana
4. Jakarta
Answer: 3