Gk and current affairs question answer 3 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 3 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 03 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 3 April 2019

Q1. Which of the following has proposed self-regulatory organisation (SRO)?

1. SEBI

2. RBI

3. SIDBI

4. SBI

Answer:1

Q2. India and ........ have signed an agreement for the development and

industrial use of lithium?
1. Belgium
2. Bolivia
3. Belarus’s
4. Brussels
Answer:2
Q3. Which of the following has recently got the GI tag in Odisha?

1. Konark Stone Carving
2. Pattachitra
3. Ganjam Kewda Flower
4. Kandhamal Haldi
Answer:4
Q4. Café Scientifique’ is the first of its kind initiative in the State of.........
aimed at popularising Science?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Karnataka
4. Odisha
Answer:2
Q5. Which of the following are related with “Utkal Diwas?

1. Odisha
2. Chhattisgarh
3. Jharkhand
4. Bihar

Answer:1
Q6. The “ Ramappa temple” located at?

1. Kerala
2. Telangana
3. Andhra Pradesh
4. Tamil Nadu
Answer: 2
Q7. The largest energy storage system in Asia will be build in ?

1. Bangalore, India
2. Dubai, UAE
3. Osaka, Japan
4. Beijing, Chin
Answer:3
Q8. Which of the following company will be build Largest Energy
Storage System in Asia?

1. NASA
2. ISRO
3. JAXA
4. Tesla
Answer:4
Q9. Vijaya Bank and Dena Bank will be merge in following bank?

1. BOB
2. SBI
3. PNB
4. AXIS
Answer:1
Q10. GAIL has signed with ................For development of solar power
project in India?

1. TATA
2. ReNew
3. BHEL
4. Vikram Solar
Answer: 3