Gk and current affairs question answer 3 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 3 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 03 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 3 June 2019

Q1. Which article related with the appointment of Prime Minister?

1. Article 75

2. Article 76

3. Article 77

4. Article 78

Answer:1

Q2. Which of the following has appointed as new judge in Supreme Court?

1. Justice Suryakant
2. Justice Aniruddh Bose
3. Justice A.S Bopanna
4. All of above
Answer:4
Q3. LLTE is mainly related with following country?

1. India
2. Shri Lanka
3. Bangladesh
4. Myanmar
Answer:2
Q4. Surjit Bhalla Committee was set up by the following ministry?

1. Ministry of Home Affairs
2. Ministry of MSME
3. Ministry of Commerce
4. Ministry of Skill Development
Answer:3
Q5. Which of the following has started “Golden Card” scheme?

1. Singapore
2. UAE
3. Philippines
4. Britain
Answer:2

Q6. Which institute has find out the Superconductivity in room temperature?
1. IIT Delhi
2. NIT
3. IISc
4. Non
Answer:3
Q7. The SMA (spinal muscular atrophy) effected persons largely found in?

1. USA
2. Russia
3. France
4. Germany
Answer:1
Q8. Which of the following has recently declared Malaria Free by WHO?

1. Portuguese
2. Spain
3. Peru
4. Algeria
Answer:4
Q9. ICD-11 List is related with?

1. WTO
2. WHO
3. IMF
4. WB
Answer:2
Q10. Montreal Protocol was established in?

1. 1987
2. 1999
3. 1986
4. 1991
Answer:1