Gk and current affairs question answer 4 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 4 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 04 Mar 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 4 March 2019

Q1. What is recently launched IRCTC iPay ?

1. Root Access app

2. Digital Payment Gateway

3. Both 1 & 2

4. Neither 1 & 2

Answer:2

Q2. The Indo-Pacific Regional Dialogue 2019 will be held?

1. Tokyo
2. Beijing
3. Colombo
4. New Delhi
Answer:4
Q3. Which of the following are not related with Indo-Pacific Regional
Dialogue?

1. New Zealand
2. Canada
3. Bangladesh
4. India
Answer: 1
Q4. Who has recently appointed for the MD and CEO of YES Bank?

1. Chanda Kochar
2. Rana Kapoor
3. Ravneet Gill
4. Ajay kumar
Answer:2
Q5. In which state recently laid the foundation stone of tertiary cancer
centre?

1. Uttar Pradesh
2. Haryana
3. Goa
4. Gujrat
Answer:3

Q6. Which of the following are known as the pearl of the orient?
1. Kerala
2. Tamil Nadu
3. Goa
4. West Bengal
Answer:3
Q7. Recently the book “Mann Ki Baat- A social Revolution on Radio” is
released by?

1. Narendra Modi
2. Ramnath Kovind
3. Rajnath Singh
4. Arun Jaitely
Answer:4
Q8. Which of the following has appointed for the Non-executive
Chairmen of Bank of Baroda?

1. Hasmukh Adhia
2. P.V Bharti
3. Rajneesh Kumar
4. Rakesh Sharma
Answer:1
Q9. Prime Minister Narendra Modi has dedicated the Indo-Russian
Rifles Pvt. Ltd to the country from?

1. Ghaziabad
2. Lucknow
3. Amethi
4. Panchkula
Answer:3
Q10. A Unmanned Space Capsule has been sent in Space by?

1. Chin National Space Administration
2. ISRO
3. Australian Space Agency
4. Space X and NASA
Answer:4