Gk and current affairs question answer 5 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 5 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 05 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 5 April 2019

Q1. The Centre for Cellular & Molecular Biology (CCMB) was established in?

1. April 1, 1977

2. April 5, 1987

3. April 6, 1978

4. April 9, 1988

Answer:1

Q2. Which of the following has entered into 18 Advance Pricing

Agreements (APAs) in March this year?
1. NABARD
2. CBDT
3. SEBI
4. ADB
Answer:2
Q3. The NuGen Mobility Summit 2019 will be held during November at?

1. Gurgaon
2. Manesar
3. Noida
4. Faridabad
Answer:2
Q4. Which of the following county today will be launch first 5G mobile
networks in the world?

1. Chin
2. Finland
3. South Korea
4. Sweden
Answer:3
Q5. Which of the following Indian has got the first rank in forbes 30
under 30 list(First female unicorn owner)?

1. Indira Nui
2. Ankita Bose
3. Shana Vohra

4. Chanda Kochar
Answer:2
Q6. Abdilaziz Bouteflika was the president of .......... who has resigned
recently?

1. Ghana
2. Slovakia
3. Algeria
4. Zambia
Answer:3
Q7. Which of the following state has come on top under the e-learning
training for field staff?

1. Andhra Pradesh
2. Arunachal Pradesh
3. Uttar Pradesh
4. Telangana
Answer:4
Q8. Government sets a tribunal to review ban imposed on Jammat-e-
Islami and JKLF under the leadership?

1. Ranjan Gogoi
2. A.K Sikri
3. Chandra Shekhar
4. Deepak Mishra
Answer:3
Q9. Which of the following is not related with AFSPA?

1. Arunachal Pradesh
2. Nagaland
3. Tripura
4. Assam
Answer:3
Q10. Who is announced for “Johan Dirk’s Canada Gairdner Global
Health Award”?

1. Ronald Vale
2. Johan Diffley

3. Bruce Stillman
4. Vikram Patel
Answer:4