Gk and current affairs question answer 5 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 5 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 05 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 5 June 2019

Q1. Which of the following are not the member of Quad group?

1. India

2. Japan

3. Russia

4. Australia

Answer:3

Q2. The fourth edition of the Quadrilateral meet was held recently at?

1. Hong Kong (Thailand)
2. Mumbai (India)
3. Sydney (Australia)
4. Tokyo ( Japan)
Answer:1
Q3. The 14th summit of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC) was held
in?

1. Riyadh
2. Mecca
3. Dubai
4. Abu Dhabi
Answer:2
Q4. How many members are comes under the Organisation of Islamic
Cooperation (OIC) group?

1. 53
2. 55
3. 57
4. 59
Answer:3
Q5. The termination of India will be active from Generalised System of
Preferences (GSP) of USA?

1. 5 June
2. 6 June

3. 7 June
4. 8 June
Answer:1
Q6. The 2019 edition of SDG Gender Index has been released and India got the
rank?

1. 92
2. 93
3. 94
4. 95
Answer:4
Q7. Which of the following is not related with SDG Gender Index?

1. African Women’s Development and Communication Network,
2. Asian-Pacific Resource and Research Centre for Women
3. UN Women
4. Bill and Melinda Gates Foundation
Answer:3
Q8. Which of the following Indian state has recently headlines in terms of
deadly Nipah Virus?

1. Karnataka
2. Kerala
3. Tamil Nadu
4. Andhra Pradesh
Answer:2
Q9. Mount Etna are located at?

1. Italy
2. Argentina
3. Rome
4. Chile
Answer:1
Q10. Which of the following are responsible for the Financial Literacy Week
2019?

1. Ministry of Finance
2. RBI
3. Both 1 & 2
4. Neither 1 & 2
Answer:2