Gk and current affairs question answer 6 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 6 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 06 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 6 May 2019

Q1. Justice Abhay Oka has appointed as a Chief Justice of..... ..High Court.

1. Tamil Nadu

2. Karnataka

3. Chhattisgarh

4. Jharkhand

Answer:2

Q2. India Rating and Research has forecast the GDP growth rate of India for

2019-20?
1. 7.1%
2. 7.2%
3. 7.3%
4. 7.4%
Answer:3
Q3. The famous person Vannanilavan is related with following field?

1. Literature
2. Games
3. Architecture
4. Music
Answer:1
Q4. Which of the following has selected first Non-British Marylebone Cricket
Club (MCC) president?

1. Saurav Ganguly
2. Rahul Dravid
3. Kumar Sangakkara
4. Jai surya
Answer:3
Q5. The Marylebone Cricket Club(MCC) was founded in?

1. 1787
2. 1790

3. 1803
4. 1808
Answer:1
Q6. Which player attains World Number one spot in women 10M air rifle
event?

1. Manu Bhakar
2. Apurvi Chandel
3. Anjum Maudigal
4. Non
Answer:2
Q7. Which Cricket Team are on Top Ranking of ICC annual list in One day
category?

1. New Zealand
2. India
3. Australia
4. England
Answer:4
Q8. The parliament of........... become world first country to declare Climate
Emergency?

1. UK
2. US
3. India
4. France
Answer:1
Q9. Tree Fossil belonging to Mesozoic Geological era found in?

1. Laddakh
2. Leh
3. Shimla
4. Nilagiri
Answer:3

Q10. Which of the following has come top 50 in Time Higher Education (THE)
Asia University Ranking?

1. IIT Roorkee
2. IIT Bombay
3. IIT Delhi
4. IIT Indore
Answer: 4