Gk and current affairs question answer 7 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

Gk and Current Affairs Question & Answer 7 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 07 Apr 2019


Gk and Current Affairs Question & Answer 7 April 2019

Q1. Which of the following has recently organized National Seminar on “Greenery and Landscaping”?

1. Ministry of Urban Affairs

2. Ministry of Agriculture

3. CPWD

4. SPDW

Answer:3

Q2. What is regional name of New Year in Maharashtra state?

1. Chaitra Sukladi
2. Ugadi
3. Gudi Padava
4. Navareh
Answer:3
Q3. The “Ugadi” festival is also celebrate in following state?

1. Maharashtra
2. Uttar Pradesh
3. Manipur
4. Andhra Pradesh
Answer:4
Q4. Muslim League was a political party established in......in the British
Indian Empire?

1. 1905
2. 1906
3. 1907
4. 1908
Answer:2
Q5. Hayabusa2 is the second Japanese spacecraft it is related with?

1. Itokawa
2. Bennu
3. Ryugu
4. Non
Answer:3

Q6. The Hayabusa 2 was launch by the Japanese Space Company
JAXA in?

1. 2014
2. 2012
3. 2010
4. 2008
Answer:1
Q7. Which of the following institution has recently bought the enemy
shares worth around Rs 1,150 crore?

1. Reliance
2. LIC
3. ONGC
4. TATA
Answer:2
Q8. Which option is correct in terms of “Enemy Property Act”?

1. 1965
2. 1968
3. 1971
4. 1975
Answer:2
Q9. Which of the following is related with Competition Commission of
India (CCI)?

1. To promote and sustain competition in markets.
2. To protect the interests of consumers.
3. To ensure freedom of trade
4. All
Answer:4
Q10. Which of the following are the Present CEO of World Bank(WB)?

1. Philippe Le Houerou
2. Jim Yong Kim
3. Jin‑Yong Cai
4. Mahmoud Mohieldin
Answer:1