Gk and current affairs question answer 8 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 8 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 08 May 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 8 May 2019

Q1. Which of the following state government has ordered to capping weight of school bag?

1. Chhattisgarh

2. Jharkhand

3. Karnataka

4. Maharashtra

Answer:3

Q2. Which of the following has recently released Global Assessment Report on

Biodiversity and Ecosystem Services by?
1. IPBES
2. IPCC
3. UNEP
4. GEF
Answer:1
Q3. The Tenth Schedule was inserted in the Constitution in?

1. 1983
2. 1984
3. 1985
4. 1986
Answer:3
Q4. The The Kalasa-Banduri project is related with?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Odisha
4. Karnataka
Answer:4
Q5. The Election Commission Observers is appointed by the following?

1. Election Commission
2. President
3. Parliament

4. Non
Answer:1
Q6. Commerce Ministry, imposed an anti-dumping duty on the import of
saccharine from?

1. Brazil
2. Cuba
3. Indonesia
4. Philippines
Answer:3
Q7. The use of............ being prohibited in feeding bottles for babies?

1. Bisphenol-A (BPA)
2. Bisphenol-B (BPB)
3. Bisphenol-C (BPC)
4. All
Answer:1
Q8. N.Korea has launched “Barrage” of short-range projectiles into the?

1. Java Sea
2. Banda Sea
3. South Chin Sea
4. Japan Sea
Answer:4
Q9. The Japanese archipelago separates the sea from the?

1. Atlantic Ocean
2. Pacific Ocean
3. Indian Ocean
4. Arctic Ocean
Answer:2
Q10. INS Vela is Indian Navy’s fourth Stealth Scorpene-Class submarine
commissioned by ?

1. 1973
2. 1982

3. 1986
4. 1978
Answer:1