Gk and current affairs question answer 9 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 9 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 09 Apr 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 9 April 2019

Q1. Which of the following are comes under the service voters?

1. CISF

2. ITBP

3. CRPF

4. All

Answer:4

Q2. Who is appointed for the 13 th president of World Bank?

1. Paul Wolfowitz
2. Robert B. Zoellick
3. David Malpass
4. Jim Yong Kim
Answer:3
Q3. Kurinji or Neelakurinji (Strobilanthes kunthianus) is a shrub that is
found in?

1. Western Ghat
2. Eastern Ghat
3. Central Himalaya
4. North Himalaya
Answer:1
Q4. Which of the following is related with Paliyan tribal people?

1. Karnataka
2. Tamil Nadu
3. Rajasthan
4. Gujarat
Answer:2
Q5. Which of the following has recently released the State of Global Air
Report?

1. WHO
2. HEI
3. WMO
4. UNEP
Answer:2

Q6. The “Konyak Tribal” is related with following option?
1. Nagaland
2. Manipur
3. Andhra Pradesh
4. Arunachal Pradesh
Answer:1
Q7. Which of the following has recently appointed for the president of
CII?

1. Vipin Anand
2. Manu Sahani
3. Vikram Kirloskar
4. Vijay Kumar
Answer:3
Q8. Which state has got the first “ Carbon Positive Tag” in India?

1. Uttrakhand
2. Manipur
3. Tripura
4. Meghalaya
Answer:2
Q9. National Cardiology Conference held in?

1. Lucknow
2. Bhopal
3. New Delhi
4. Pune
Answer: 1
Q10. Which of the following 1 st Indian who elected as the member of
FIIFA Executive Council?

1. Priye Ranjan
2. Praful Patel
3. Sanjay Singh
4. Sanjiv Sharma
Answer:2